1399/11/30
وقتی حرف از حذف یا اصلاح کنکور میشود، یک سر آن مستقیم به آموزش و پرورش بر میگردد؛ موضوع سابقه تحصیلی و تأثیر آن در معدل چند سالی است که چه شد که اجرا نشد؟!
البته منظور از اجرا نشدن، اجرا به صورت کامل است؛ هم اکنون این معیار وارد شیوه پذیرش دانشجو شده است اما آنچه در حال حاضر وجود دارد نمره کل نهایی دانش آموزان تا ۳۰ درصد و آن هم مثبت است؛ یعنی اگر نمره کل نهایی فرد باعث شود رتبه فرد بالا برود، معدل تأثیر داده میشود اما اگر با تأثیر این نمره، رتبه فرد پایینتر بیاید، تأثیر داده نمیشود.
اگر شرایط مطلوب را در نظر بگیریم که اهداف دوره متوسطه فراتر از اهداف کنکور باشند و استعدادهای فرد و علایق او سنجیده و جایگاه افراد مشخص شود، میتوان تنها ملاک سنجش را سابقه تحصیلی در نظر گرفت اما به دلیل محدودیتهای سابقه تحصیلی و همچنین کمبود امکانات، از یک طرف و مزایا و معایب روش فعلی، این روش به عنوان بخشی از فرآیند سنجش در نظر گرفته شده است.
خسرو ساکی رئیس مرکز سنجش و پایش کیفیت آموزشی در این خصوص گفت: «در سال تحصیلی 99-98، هشتاد و چهار فارغالتحصیل با معدل بیست داشتهایم که شامل 8 نفر در رشته ریاضی فیزیک، 63 نفر در رشته علوم تجربی و 13 نفر در رشته علوم انسانی است. همچنین 13هزار و 948 با معدل 19 تا 19.99 فارغالتحصیل شدهاند».
هر میزان که آموزش و پرورش بتواند آزمونهای استاندارد برگزار کند، میتواند سهم بیشتری در سنجش دانشآموزان داشته باشد. در صورتی میتوان سهم بیشتر برای سابقه تحصیلی در نظر گرفت که آزمونهای نهایی آموزش و پرورش دارای اعتبار مناسب باشد.